Fürdő Lendava

Az észak-szlovéniai Pomuje város a Pomuri síkág és gyönyörű szőlészetek keresztezésénél található. A térség minőségi boráról és helyi konyhájáról hires. A szőlészetek hegyeiről lehetőségünk nyilik megtekinteni Szlovéniát , Horvátországot és Magyarországot .

Hotelek

Csomag

Turisztikai információk

Történelem

Lendava gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Találhatunk itt különböző történelmi emlékeket, mint a 12. századi várat, kastélyi borozót 1717-ből, Szt. Katalin templomát vagy zsidó zsinagógát, amelyek sokat mondanak a város és a környék múltjáról.

Fekvés és éghajlat

Lendava a Lendavai szőlőhegyek lábánál fekszik, Szlovénia, Magyarország és Horvátország alkotta háromszögben, ahol mindhárom nemzet békében él együtt.  Festői szőlőszetekkel boritott hegyei közvetlenul a gyógyfürdő kertjénél kezdődenek. 

Turisztikai érdekességek

Lendava a környékbeli kirándulások ideális kiindulóhelye. A kultúra és történelem kedvelőit várja a Selu-i Rotunda, a Mur folyó partján lévő malom Babicban, kézművesműhelyek vagy számtalan múzeum és galéria. A természet kedvelőit elvarázsolják a szerelem szigetén lévő erdők vagy a Bukovnica-tó. Sportolásra is találunk lehetőségeket a környéken.

Térkép

Térkép Lendava

Környező úticélok

Hotelek

Rezervációs központ +421 2 3225 2351
+421 2 3225 2351

Hivja a Relaxost, örömmel segitünk