Termálfürdő Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár és környéke kulturális látnivalókban gazdag.

Hotelek

Csomag

Turisztikai információk

Történelem

Mosonmagyaróvár a Duna mentén, s a körülötte elterülő mocsárvilágban itt volt az egyetlen, keskeny átjáró. Így már a római időkben (időszámításunk szerint 50-400 táján) katonai települést, és az ahhoz tartozó polgárvárost találunk itt Ad Flexum néven. A honfoglalás után ispánság, később megyeszékhely, majd az Alföldről Bécsbe irányuló gabona és állatszállítmányok útvonala volt. A pozsonyi országgyűlés közelsége emelte rangját, a világháborúkat követő határváltozásokat követően szerepe meggyengült. A trianoni diktátum következtében Moson vármegye kétharmadát Ausztriához csatolták, a második világháborút lezáró diktátum Csehszlovákiához csatolta Oroszvárt (Rušovce), Horvátjárfalut (Jarovce) és Dunacsunt (Čunovo). A város így amellett, hogy elvesztette vármegyeközponti szerepét, a vasfüggöny legördülte után központi fejlesztésekben sem részesült, megközelítése is nehézkessé vált. Arrabona (Győr) és Carnuntum (Petronell) között Óvár éppen félúton helyezkedik el. A római tábor valószínű helye Károlyliget és a Téglaföld (ma Városközpont) egy része, ahol építkezéskor elszórtan ma is kerülnek elő római emlékek. A Máriakálnok felé vezető út menti, felhagyott kavicsbányában - jó 150 m-re a mai folyómedertől - az 1970-es években a római időkből származó nagyméretű kikötőkaput találtak, ami szintén arra utal, hogy a folyók az évszázadok alatt jelentősen változtatták medrüket.

Fekvés és éghajlat

Mosonmagyaróvár a Kisalföldön, a Mosoni-Duna és a Lajta partján, az M 1-es autópálya a Budapest-Hegyeshalom 1-es számú vasútvonal mentén található. Az M 10-es és 15-ös főút keresztül halad rajta.

Turisztikai érdekességek

A város Mosonmagyaróvár meghatározó turisztikai vonzereje a termálfürdő, gyógyvizét mozgásszervi, idült gyulladásos, gyomor- és bélbetegségek gyógyítására alkalmazzák. Az egész évben nyitva tartó fürdő vize elismert gyógyvíz, mely besorolása szerint Európa öt, legjobb hatásfokú gyógyvize közé tartozik, alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely tetemes jodidiont és sok oldott sót tartalmaz. Mosonmagyaróváron a kilencvenes években egymás után épültek a kisebb nagyobb szállodák, panziók, apartman házak és éttermek.

Környék

Lipóti termálfürdő - Lipót Mosonmagyaróvár és Győr között, az osztrák és szlovák határ közelében a természeti értékeiben gazdag Szigetközben, a Duna mellett fekszik. A fürdő hat szabadtéri - egy bébi, egy gyermek-, egy 33 m-es úszómedencével, két ülőgyógy-, valamint egy közel 600 m2-es élménymedencével rendelkezik, mindez nagyon szép természeti környezetben található.

Természeti gyógyforrás

A város meghatározó turisztikai vonzereje a termálfürdő, gyógyvizét mozgásszervi, idült gyulladásos, gyomor- és bélbetegségek gyógyítására alkalmazzák. Az egész évben nyitva tartó fürdő vize elismert gyógyvíz, mely besorolása szerint Európa öt, legjobb hatásfokú gyógyvize közé tartozik, alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely tetemes jodidiont és sok oldott sót tartalmaz.

Hotelek

Rezervációs központ +421 2 3225 2351
+421 2 3225 2351

Hivja a Relaxost, örömmel segitünk