Termálfürdő Podhájska

A Podhájska termálfürdő Szlovákia leglátogatottabb fürdő- és turisztikai attrakcióihoz tartozik. A gyógyhatású termálvíz, amelynek hatásai már sok emberen segítettek, ilyen összetételben csak ebben a községben található és hasonló hatásai vannak, mint a Holt-tenger vizének. A relaxációs komplexum a fürdő látogatóinak felüdülésére és relaxációjára szolgál.

Hotelek

Csomag

Turisztikai információk

Történelem

Podhájska község 1960. július 1-én alakult Belek és Svätuša községek összevonásával. A község neve kifejezi az akác- és tölgyfaligetek alatti fekvését. A községek összevonásuk előtt mint önálló egységek szerepeltek, történelmielg önállóan fejlődtek, habár sok közös földrajzi és kulturális jeggyel rendelkeztek.

Fekvés és éghajlat

Podhájska község a Garammenti-dombság déli nyúlványiban található, 170 m tengerszint fölötti magasságban. A legmagasabb t.sz.f. magasság 288 m, a legalacsonyabb pedig 161 m. Az újvári kerületbe és a nyitrai megyébe tartozik. A Léva és Surány közötti vasútvonalon fekszik. Szomszédos Trávnica, Radava, Pozba, Veľké Lovce községekkel.

Turisztikai érdekességek

A Mlyňany Arborétum egy gyönyörű park Vieska nad Žitavou községben. Több, mint 2300 ritka, más országokból való fatörzsű növény található itt. A park jellemző vonása az örökzöld fatörzsű növények nagy mértékű képviselete. Ezek a fák különböző, éghajlatilag különféle világrészekről származnak. A Sziklás hajlék - Brhlovec egy kis község a Selmeci-hegység lábánál. Az expozíció egy falazott házból áll, a 19. század végéből, 1932-ből, valamint sziklába vájt helyiségekből két szinten. A Mariánska Čeľaď kolostor romjai - Podhájska fölött, a sűrű erdőben egy elhagyatott kolostor áll. A kolostornak speciális katakombái voltak. A titkos alagsor össze volt kötve a Hronský Beňadik-i kolostorral. A Margita Ilona - termálfürdő a Dunamenti - síkság és a Selmeci-hegység határán fekszik. A fürdőt négy medence alkotja. A medencéket 25°C-os vízzel töltik meg, az ásványi sók tartalma kb. 1020mg/l.

Környék

A Podhájskát körülvevő gyönyörű erdők érdekes turisztikai útvonalakat kínálnak az egész év folyamán. A turisztikai ösvényeken meglátogathatók a község környékének történelmi műemlékei, pl. a Mariánska Čelaď-i kolostor romjai, stb. Podhájska község környéke a legigényesebb látogatók feltételeit is teljesíti. A fürdőben való tartózkodás és a kiegészítő szolgáltatások használatán kívül lehetőség van meglátogatni több kulturális, történelmi és természeti érdekességet is.

Természeti gyógyforrás

A gyógyhatású termálvíz, amelynek hatásai már sok emberen segítettek, ilyen összetételben csak ebben a községben található és hasonló hatásai vannak, mint a Holt-tenger vizének.

Hotelek

Rezervációs központ +421 2 3225 2351
+421 2 3225 2351

Hivja a Relaxost, örömmel segitünk