Fürdő Tapolca

Tapolca városa különösen híres, hogy egy tipikus gyógyfürdő jellegű gyógyfürdő. A Tapolca Spa légúti betegségben szenved betegeket. A város neve a termálvíz termálfürdõ Topulcha szóból származik.

Hotelek

Csomag

Turisztikai információk

Történelem

A II. Világháború alatt kórház alatt fekvő barlang egy része menedékházként működött. A fürdők kialakulását elsősorban a földalatti barlangrendszer teszi lehetővé, amelyben a termálvíz származik. 1982 óta a Tapolca barlangok az Egészségügyi Minisztérium felügyelete alatt hivatalosan barlangi egészségügyi intézményként szolgáltak.

Fekvés és éghajlat

A Balaton északi partjától 13 km-re található a város. Tapolca a Balaton-felvidék nyugati szélén, a Tapolcai-medence közepén helyezkedik el. A várost körülölelik a Tapolcai-medence bazalthegyei. Ahol az egykori Pannon-tenger vizéből lerakódott üledékekre szétfolyt a bazalt, megvédte azokat a szél és víz koptató munkájától.

Turisztikai érdekességek

A város híres a borkészítésről, melyet mindig is hagyományos módon gyártottak. A régió borai Európa-szerte ismertek. A városban van a Malom-tó is. Az építészeti műemlékekből egy római katolikus templom vagy egy protestáns templom látható a XX. Század első felétől. A leghíresebb nevezetességek a Tapolca Lake Cave. Ez a barlang, amelyet a város szívében talál, 1903-ban kútfúrás során fedezték fel. A háromszintes barlangrendszer karsztos vízzel jött létre. Az alsó és a felső rész 19 ° C-os vízzel töltötte el. A barlangi klíma, melynek állandó hőmérséklete kb. 15 fok és közel 100% -os nedvességtartalmú, alkalmas allergia, asztma és egyéb légzési problémák kezelésére. Az 1925-ben felfedezett barlang egy másik részét a kezeléshez rendelték.

Hotelek

Rezervációs központ +421 2 3225 2351
+421 2 3225 2351

Hivja a Relaxost, örömmel segitünk